456362 - Het wapen van Heeckeren
Hummelo B 1833
Bij Zelhemseweg 16, 6999 DN te Hummelo

Omschrijving

Schuur met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag, afgesloten door een aan een zijde afgewolfd zadeldak gedekt met gesmoorde oude holle pannen. De schuur is opgetrokken in kruisverband met in de voorgevel een centraal geplaatste dichtgemetselde segmentboogvormige deuropening met aan weerszijden een gietijzeren spinnekopvenster. In de geveltop bevindt zich een luikopening met niet oorspronkelijke invulling. In de linkerzijgevel bevindt zich een dichtgezette (stal)vensteropening respectievelijk twee dichtgezette (stal)deuropeningen. In de achtergevel met afgewolfde top bevinden zich drie regelmatig verdeelde segmentboogvormige geklampte (stal)deuren met aan weerszijden van de centrale deur een halfrond gietijzeren stalraam met vorktracering. De rechterzijgevel is identiek aan de linkerzijgevel.

De schuur is van algemeen architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde als goed voorbeeld van een sober vormgegeven schuur als functioneel onderdeel van het complex "het Wapen van Heeckeren".

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)