526254 - Nieuw Werklust Kleiwarenfabriek
Hazerswoude H 642
Rijndijk 16, 2394 AH te Hazerswoude-Rijndijk
Rijndijk 18, 2394 AH te Hazerswoude-Rijndijk

Inleiding complexonderdeel 8

LOODS MET OVEN met onbekend bouwjaar opgetrokken in Traditioneel Ambachtelijke bouwstijl.

Omschrijving

Langgerekte loods van één bouwlaag opgetrokken in metselwerk van halfsteensverband onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak. Beschoten kopse gevel en houten kozijnen. Door het dak steekt een in rode baksteen opgemetselde ronde schoorsteen. Inwendig een oven.

Waardering

De loods met oven is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde - als onderdeel van de laatste nog in gebruik zijnde kleiwarenfabriek aan de Rijndijk; - wegens de ensemble- en stedenbouwkundige waarde voortkomend uit de ruimtelijke en functionele verbondenheid met het beeld bepalend gesitueerde fabriekscomplex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Fabrieksgebouw