526283 - Schellerberg
Bij Schellerbergweg 18, 8017 BN te Zwolle

Omschrijving onderdeel 6: (Bij Schellerbergweg 18 en 18A)

KOETSHUIS behorende tot de historische buitenplaats Schellerberg, gebouwd omstreeks 1870/1880 is in rode baksteen opgetrokken op een rechthoekige plattegrond en wordt overkapt door een met riet gedekt zadeldak met wolfeinden. De oorspronkelijke baanders en hooiluiken in beide eindgevels, de stalvensters en een staldeur zijn bewaard gebleven. Het interieur is gedeeltelijk gewijzigd.

Waardering

Het koetshuis behorende tot de historische buitenplaats Schellerberg is van algemeen belang vanwege: - vanwege de ouderdom; - vanwege de gaafheid van het exterieur en delen van het interieur; - vanwege de karakteristieke vormgeving; - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Koetshuis(L)