Vorden M 236
Vordensebosweg 5, 7251 ME te Vorden

Omschrijving

Ten zuidwesten van het kasteel een eenvoudige rood bakstenen BOERDERIJ van het hallenhuistype. De boerderij is gebouwd op rechthoekige grondslag en bestaat uit één bouwlaag en een zolder onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak met afgewolfde uiteinden. De voorzijde (oost) van de oostwest georiënteerde boerderij is geprojecteerd op de zichtlaan achter het kasteel en op een wandelpad, dat van deze laan richting het westwaarts en achter de boerderij gelegen bos loopt. In de voorgevel iets uit het midden een groot meerruits schuifvenster voorzien van luiken; rechts van dit venster een eenvoudige toegangsdeur met bovenlicht; ter weerszijden van venster en deur twee kleinere meerruits schuifvensters voorzien van halve luiken. De boerderij dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw.

De BOERDERIJ behorende tot de buitenplaats Huis Vorden is van algemeen belang:

- vanwege de eenvoudige, doelmatige vormgeving;