Gennep H 672
Bij Hoofdstraat 42, 6598 AE te Heijen

Omschrijving onderdeel 2: BOERDERIJ met schuren, poort en keermuur.

Om de voorhof ten noorden van het hoofdgebouw: boerderij met dienstwoning en stallen (rode oud-Hollandse pannen), de noordpoort (huidige toegang), een grote schuur in de noordwesthoek (rode pannen; nu atelier) met remise en - daarop aansluitend - een keermuur, aan de westkant van de voorhof; XVIII e.v. Boven de noordpoort een steen met alliantiewapen Diepenbroick/Vittinghof genoemd Schel, 1706; boven een ingang dezelfde wapens. De circa 15 meter lange keermuur aan de westzijde van de boerderij is omstreeks 1995 gerestaureerd en loopt (volgens mededeling van de eigenaar) ondergronds door in de vorm van funderingsresten.

De BOERDERIJ, schuren, poort en keermuur zijn van algemeen belang wegens:

- de ouderdom;