Maasbree I 1217
Maasbree I 1596
Baron van Erplaan 3, 5991 BM te Baarlo
Baron van Erplaan 5, 5991 BM te Baarlo

Omschrijving onderdeel 4: ECONOMIEGEBOUWEN.

De L-vormige economiegebouwen hebben een vroeg 17de-eeuwse oorsprong; het huidige uiterlijk wordt in hoofdzaak bepaald door een bouwcampagne van omstreeks 1900.

De naast de poort gelegen vleugels staan op een L-vormige plattegrond, hebben een omlopende schilddak onder rode en gesmoorde dakpannen, met gedeeltelijk ver doorgetrokken dakvoet en zijn voorzien van een tandlijst. Roedevensters van verschillende afmetingen. Dakkapellen aan buiten- en binnenzijde onder een op het dakvlak aanlopend schilddakje. Boven de rondboog van de schuur een hardstenen sluitsteen met wapens en het jaartal 1576.

Waardering

De ECONOMIEGEBOUWEN behorend tot de historische buitenplaats d'Erp zijn van algemeen cultuurhistorisch belang wegens:

- de geschiedenis;

- het type;