Bij Ruurloseweg 115, 7251 LD te Vorden

Omschrijving onderdeel 5: APPELDROOGHUISJE.

Inleiding

APPELDROOGHUISJE onderdeel van de historische buitenplaats Het Medler gelegen tussen het westelijke en oostelijke eiland. Het huisje is opgetrokken in baksteen bestaande uit een bouwlaag met rechthoekige plattegrond afgesloten door een zadeldak gedekt met holle pannen.

Omschrijving

In de voorgevel bevindt zich een rechthoekige houten paneeldeur afgesloten door een rollaag. Deze gevel eindigt in een topgevel. De overige gevels zijn blinde gevels. Het zadeldak is gedekt met holle pannen. Op de nok bevindt zich een gemetselde stenen vierkante schoorsteen.

In het interieur bevindt zich centraal tegen de achtergevel het rookkanaal met daarin drie luikopeningen en een brandgat. Aan weerszijden van het rookkanaal bevindt zich een houten geklampte deur waarachter vijf laden voor het drogen van fruit.

Waardering

Het APPELDROOGHUISJE, onderdeel van de historische buitenplaats Het Medler gelegen tussen het westelijke en oostelijke eiland, is van algemeen belang:

- vanwege de ouderdom en het zorgvuldig materiaalgebruik;

- vanwege het oorspronkelijke interieur;