Borsele AE 1472
Borsele AE 1471
Bij Hellewoudstraat 1, 4437 AL te Ellewoutsdijk

Het erf van de boerderij Zorgwijk

Het erf heeft twee toegangen aan weerszijden van de boerderij. Links voert een met keien bestraat pad langs de boerderij met toegang tot de deeldeuren, links toegang tot het wagenhuis. Geheel achteraan toegang tot de schapenweide. Rechts voert een pad langs de boerderij met toegang tot de stallen, rechts vooraan het varkenshok tegenover de gang dwars door de boerderij. Langs de boerderij bestrating, ter plaats van de deuren voorzien van platen natuursteen. Nabij het varkenshok een markante kastanje, erachter een perenboomgaard. De schapenweide wordt omzoomd door populieren en een (1990-2000 aangelegde) houtwal ter plaatse van verdwenen iepen. Op het erf twee historische, uit Ellewoutsdijk afkomstige lantaarnpalen.

Het erf van de boerderij Zorgwijk is van algemeen belang vanwege:

- de verschillende groene onderdelen en bestratingen

- het historische, visuele en functionele kader dat het erf geeft aan de diverse gebouwde onderdelen;

- de gaafheid.

Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Erfbeplanting