Zundert U 120
Moersebaan 2, 4882 KE te Klein Zundert

Omschrijving onderdeel 7:

DIENSTWONING (voorheen boerderij). Rode bakstenen dienstwoning op rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt zadeldak, gebouwd in 1821, enkele jaren nadat het Huis de Moeren is gebouwd: op de voordeurstijl staat de volgden inscriptie: Out Huyse 1821. De pal aan de Moersebaan gelegen voorgevel vertoont aan de rechter zijde centraal een toegangsdeur uit ca. 1900 met bovenlicht met levensboom-ornament, met aan weerszijden een 6-ruitsvenster met luiken. Links hiervan een deur met 3-ruitsbovenlicht en aan de linkerzijde een dubbele toegangspoort met getoogd 4-ruits bovenlicht. Rechter gevel: in de topgevel een kloosterkozijn met luik; beganegronds aan de rechter zijde in een enkel kozijn twee naast elkaar geplaatste 6-ruitsvensters met luiken. Op kelderniveau twee kleine vensters met diefijzers. De woning werd aan het einde van de 20ste eeuw gerestaureerd.

De dienstwoning is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

- vanwege de ouderdom