Zundert U 160
Bij Moersebaan 2, 4882 KE te Klein Zundert

Omschrijving onderdeel 9:

VLAAMSE SCHUUR AAN MOERSEBAAN. Pal aan de Moersebaan gelegen grote monumentale stal op langwerpig rechthoekige grondslag, opgetrokken uit horizontale donker geteerde delen en overkapt met een door rode pannen gedekt schilddak met overstek, uit het begin van de 19de eeuw. De naar de straat gelegen hoeken van de schuur zijn haaks op de gevel ingesnoerd. In de naar de straat gerichte wanden van deze aldus overkapte ruimte een rechte dubbele houten staldeur. De gevel aan de straatzijde zwenkt vanuit de gevelhoeken naar beneden toe voluutvormig in, hetgeen de schuur aan deze zijde een grote ornamentele waarde verleent. Deze ornamentele waarde wordt versterkt door de omgaande uitgevoerde witgeschilderde gevellijst met zaagtand. Aan de uiteinden van de voorgevel een in witgeschilderd lijstwerk gevatte deur onder een eenvoudige ornamentele getoogde strek, eveneens witgeschilderd, die aan de zijkanten een stukje naar onderen omgaat en eindigt in een pijlpunt. Een centraal gelegen houten witgeschilderde pilaster verdeeld de voorgevel in twee velden. In elk veld twee getoogde enkele luiken onder strek als bij de deuren. De lange achtergevel is op dezelfde wijze ingedeeld en opgetuigd.

De Vlaamse schuur aan de Moersebaan is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

- vanwege de ouderdom