Zundert U 121
Bij Rucphenseweg 37, 4882 KB te Klein Zundert

Omschrijving onderdeel 11:

KINDERHUISJE. Bakstenen kinderhuisje op vierkante grondslag, waarvan de twee achter(zuid-)hoeken zijn afgeschuind, onder rieten tentdak met overstek en met schoorsteen op nokpunt. Het huisje werd omstreeks 1920 in het parkgedeelte direct achter het huis in late Amsterdamse school-stijl opgetrokken. Het huisje heeft centraal aan de oost- en noordzijde een dubbele beglaasde meerruitsterrasdeur met aan de noordzijde aan weerszijden hiervan een halfronde uitgebouwde bakstenen bloembak. Aan de westzijde een dubbel openslaand meerruits venster. Aan de zuidzijde een rechthoekige uitbouw met halfronde afsluiting van de inwendig aan deze zijde gesitueerde schoorsteen. Aan weerszijden hiervan en aan weerszijden van de vensters aan de west- en noordzijde een uitbouwde bakstenen bank met zitting van gebakken tegels.

Waardering

Het kinderhuisje van de historische buitenplaats De Moeren is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

- vanwege de vormgeving in late Amsterdamse school-stijl

- vanwege de ornamentele waarde