526947 - Zuidergasfabriek
Amsterdam AG 1643
Korte Ouderkerkerdijk 45, 1096 AC te Amsterdam

Omschrijving

De DIRECTEURSWONING is van het eigenlijke terrein van de voormalige gasfabriek afgesloten door een hoog hek. De grote villa is in een landelijke stijl opgetrokken en ligt op een terrein gesitueerd uit de rooilijn van de Ouderkerkerdijk. De villa bestaat uit een begane grond, een verdieping en een hoge houten kapverdieping. De gevels zijn vlak uitgewerkt; in de houten tuitgevels en daklijsten is veel hout verwerkt.

Waardering

Directeurswoning tot stand gekomen in de periode 1907-1913 en van algemeen belang wegens de architectuurhistorische en typologische waarde, van verder belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex Zuidergasfabriek.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Direkteurswoning

Rationalisme