526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

Uit 1881 daterend GRAFMONUMENT (klasse 2, vak 1, nr 19) van de dichter Jacques Perk (1859-1881), wiens werk van grote invloed is geweest op de Tachtigers. De staande grafsteen met halfronde zijvoluten en bekroning en medaillonportret naar ontwerp van P. Dager te Luik sluit direct aan op een liggende zerk voor de vader van Jacques, die in 1916 werd bijgezet. Het lage smeedijzeren hekwerk staat op hardstenen neuten.

Waardering

Laat 19-de eeuws grafmonument voor de nationaal bekende dichter Jacques Perk, behorend tot de Nieuwe Oosterbegraafplaats en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur-, en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Sterfjaar Jacques Perk