526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

GRAFMONUMENT (klasse 2, vak 2, nr. 84) van wielrenner Piet van Nek, die in april 1914 te Leipzig verongelukte op de wielerbaan. Het gedenkteken bestaat uit een staande grafsteen met reliëf, een liggende zerk met inscriptie en een eenvoudige omheining met korte pijlers. Op het zandstenen reliëf van de hand van C.A. Smout staat Van Nek als wielrenner met zijn stayerfiets met aan weerszijden de Roem en de Dood.

Waardering

Grafmonument voor een nationale sportman uit 1914, behorend bij de Nieuwe Oosterbegraafplaats en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur-, en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Sterfjaar Van Nek