526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

Het GRAFMONUMENT (klasse 2, vak II, nr.22) van de familie Rädecker; beeldhouwer Anton Rädecker vervaardigde het sculptuur waarschijnlijk na de dood van zijn moeder in 1921 (vader Rädecker overleed in 1936). In basaltachtige steen is de verbondenheid van vader en moeder letterlijk uitgebeeld door middel van plastisch gestileerde (van ca. 50 cm. hoge) figuren van vrouw en man in innige omarming naast elkaar op het hoge basaltblok, waar de namen zijn ingegraveerd.

Waardering

Grafmonument uit 1921 voor de beeldhouwersfamilie Rädecker, behorend tot de Nieuwe Oosterbegraafplaats en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur- en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Sculptuur uit 1926.