526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

Het GRAFMONUMENT (klasse 2, vak 13, nr 292) van Engelina Cornelia Boom (1884-1914) is geheel van zwart glas gemaakt in een strakke klassieke opbouw, refererend aan een kolom, bekroond door een fronton. De voorzijde is gepolijst en beletterd met de zandstraal; de achterzijde is geheel gezandstraald. Het werkstuk is een product van Ant. Bouvy, in 1914 vervaardigd in zijn werkplaats op de Hoogte Kadijk 117.

Waardering Geheel glazen grafmonument uit 1914, behorend tot de Nieuwe Ooster begraafplaats en als zodanig van zeldzaam materiaalgebruik en van algemeen belang wegens cultuur- en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Bouvy, A. ; Stad Amsterdam