526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

Het GRAFMONUMENT (klasse 3, vak 17, nr. 268) van Klaas Ris (1821-1902), voorman van de Amsterdamse arbeidersbeweging. Het grafmonument van rode zandsteen dateert uit 1902 en is vervaardigd door de firma Van Tetterode. Op een sokkel staat een ingezwenkte grafsteen, waarin het omkranste portret van de overledene in hoogreliëf, bekroond door een brandende toorts. Het graf wordt omheind door eenvoudige kettingen tussen natuurstenen pijlers met ezelsrug-afdekking.

Waardering

Grafmonument voor Klaas Ris uit 1902, behorend tot de Nieuwe Oosterbegraafplaats en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur-, sociaal- en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Van Tetterode ; Stad Amsterdam