526957 - De Nieuwe Ooster
Watergraafsmeer A 4569
Bij Kruislaan 126, 1097 GA te Amsterdam

Omschrijving

Het GRAFMONUMENT (klasse 1, vak 35, nr. 23) in oorsprong opgericht in 1862 voor J.W. Pieneman (1779-1853), een bekend historieschilder, zijn vrouw en zijn broer, en verplaatst van de Nieuwezijds Kapel naar de Westerbegraafplaats en vervolgens naar de Nieuwe Ooster. Het monument werd door F. Stracké vervaardigd, met op de hoge, tapse sokkel de portretbuste van de schilder, die door twee putti wordt bekranst.

Waardering

Grafmonument voor de familie Pieneman uit 1862, behorend bij de Nieuwe Oosterbegraafplaats en als zodanig van algemeen belang wegens cultuur-, kunst-, en funerair-historische waarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafmonument

Stracké, J. ; Stad Amsterdam