510422 - De Berencamp
Hardenbergerweg 2, 3882 SB te Putten

Onderdeel 8A

Omschrijving

De uit 1853 daterende BOERDERIJ Groenewoud heeft een monumentaal voorhuis en een gedeeltelijk vernieuwd achterhuis (1971). Het pand heeft een vrijwel rechthoekige grondslag; het voorhuis risaleert. De boerderij wordt overkapt door een royaal overstekend zadeldak met wolfseinden, gedekt door bruine verbeterde Hollandse pannen. De kap is aan voorzijde voorzien van geschulpte windveren. De voorgevel heeft een symmetrische indeling. De onderste delen van de getoogde en samengestelde kruisvensters zijn voorzien van houten luiken. De zijgevels hebben een functionele indeling en zijn grotendeels voorzien van betonnen stalramen. De achtergevel heeft een symmetrische indeling voorzien van recht gesloten gevelopeningen. In het interieur is de grote betegelde schouw in het voorhuis bewaard gebleven.

De BOERDERIJ, deeluitmakend van een ensemble van boerderij met bakhuis, is van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;