Bennekom C 792
Bennekom C 793
Bennekom C 794
Bij Edeseweg 124, 6721 KE te Bennekom

Omschrijving

ORNAMENTELE RONDBOOGBRUG MET IJZEREN LEUNINGEN. Rode bakstenen 19de-eeuwse rondboogbrug in een schuine hoek over de waterloop in landschapsstijl geplaatst even ten zuidwesten van huis Hoekelum gesitueerd. Aan weerszijden van de brug zijn de keermuren een stukje doorgetrokken en volgen het curvende verloop van de oever van de waterloop. De brug is voorzien van ornamentele licht geschilderde ijzeren leuningen in vier vakken, ingesloten door zeshoekige zuilen. In de vakken alternerend een stermotief in ajour en in reliëf. De brug is in de jaren '90 van de 20ste eeuw zwaar gerestaureerd.

Waardering

De ORNAMENTELE RONDBOOGBRUG MET IJZEREN LEUNINGEN is van algemeen cultuurhistorisch en architectonisch belang:

- vanwege de ornamentele en belevingswaarde in de historische parkaanleg;

- vanwege de zeldzaamheidswaarde;