Zevenaar A 1614
Bij Wittenburgstraat 11, 6901 AN te Zevenaar

Omschrijving

KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; anderhalve bouwlaag onder schilddak met grijze pannen; noordvleugel op het einde smaller, waardoor het corresponderende dakdeel aan de achterzijde steiler is; de kortere westvleugel heeft een wolfdak; voorgevel (oost) met twee dubbele inrijdeuren met lichtgetoogde meerruitsbovenlichten; 4 halfrond getoogde 6-ruitsvensters met erboven- in de halve verdieping (hooizolder) liggende ovale vensters met kruisroeden.

Het KOETSHUIS is cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

-vanwege de ouderdom

-vanwege de vrij unieke gevelarchitectuur met de halfronde en - daarboven geplaatste - ovale vensters

-als historisch en functioneel onderdeel van het complex

-vanwege de ensemblewaarde