Zevenaar A 1613
Bij Wittenburgstraat 11, 6901 AN te Zevenaar

Omschrijving

MUUR MET ENTREEPARTIJ, bestaande een 18de-eeuwse hoge muur met poort langs de Wittenburgstraat (XVI), in het verlengde (in zuidelijke richting) van de westmuur van de veeschuur en aansluitend aan de voorgevel van de voormalige rentmeesterswoning en polderhuis; de muur wordt afgesloten door een muizetandfries met ezelsrug; in dit deel van de muur, dat in ca. 1962 werd gerestaureerd, een spitsbogige dubbele poortdeur. Het muurgedeelte ten noorden van de veeschuur is lager opgetrokken en wordt onderbroken door een eenvoudige entreepartij van een dubbel smeedijzeren spijlenhek (met pijlpunten) tussen twee vierkante bakstenen pijlers met afgeplat pyramidaalvormige hardstenen afdekplaat, met aan weerszijden een smeedijzeren vleugelstuk als het hek, eveneens door vierkante bakstenen pijler met afdekplaat afgesloten.

De MUUR MET ENTREEPARTIJ is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

-vanwege de ouderdom