527256 - Boerderijcomplex
Middelharnis E 357
Geerweg 6, 3241 LC te Middelharnis

Inleiding

WAGENSCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Geerweg 6, omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele stijl gebouwd. De schuur staat rechts op het erf, evenwijdig aan de boerderij.

Omschrijving

Wagenschuur op rechthoekig grondplan, opgetrokken in rode baksteen onder een schilddak met rode oudhollandse pannen. De nok- en hoekkepers van het dak zijn wit geschilderd. In de naar de boerderij gerichte voorgevel heeft de wagenschuur vier dubbele houten deuren, waarvan de rechter deur wat hoger is. In de zijgevel een enkele en een dubbele deur. De omlijsting van de deuren is wit geschilderd.

Wagenschuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden en ensemblewaarden.

- De wagenschuur is van cultuurhistorisch belang als een representatief voorbeeld van een voor de regio karakteristieke agrarische schuur.

- De wagenschuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en als onderdeel van een boerderijcomplex met een vrije ligging in het polderlandschap van Middelharnis.

- De wagenschuur is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de vrij grote mate van gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)