Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
527259
Complexnummer
527256 - Boerderijcomplex
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82977/162
Kadastrale aanduiding
Middelharnis E 357
Geerweg 6, 3241 LC te Middelharnis

Omschrijving

Inleiding

BAKHUIS, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het bakhuis is in de negentiende eeuw gebouwd in een Ambachtelijk-traditionele trant. Het complexonderdeel is aan de linker kant van het woonhuis gesitueerd, evenwijdig aan de weg.

Omschrijving

Het bakhuis is gebouwd op een rechthoekige plattegrond. Het heeft één bouwlaag onder een zadeldak met rode Hollandse pannen. De nokkepers en de randen van het dak zijn wit geschilderd. Op het dak staat een gemetselde schoorsteen. Het bakhuis is opgetrokken in rode baksteen, de naar de weg gekeerde zijgevel is gepleisterd. In de gevels muurankers. In de achtergevel is een modern venster geplaatst. In de naar de boerderij gerichte voorgevel bevindt zich de deur. Verder bevinden zich enkele kleine venstertjes in zij- en achtergevel.

Waardering

Het bakhuis is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden en ensemblewaarden.

- Het bakhuis is van cultuurhistorisch belang als een representatief voorbeeld van voor de regio karakteristieke erfbebouwing.

- Het bakhuis heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en als onderdeel van een boerderijcomplex met vrije ligging in het polderlandschap van Middelharnis.

- Het bakhuis is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de vrij grote mate van gaafheid.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 527256. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bakhuis

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing