527256 - Boerderijcomplex
Middelharnis E 357
Geerweg 6, 3241 LC te Middelharnis

Inleiding

SCHUURTJE, onderdeel van het boerderijcomplex aan de Geerweg 6. Het schuurtje is in Ambachtelijk-traditionele trant gebouwd. Het kleine bakstenen schuurtje staat links op het achtererf, met de nok evenwijdig aan woonhuis en schuur.

Omschrijving

Het schuurtje is gebouwd op een rechthoekige plattegrond onder een flauw hellend zadeldak gedekt met rode oudhollandse pannen. Aan de voorzijde windveren. Het schuurtje is opgetrokken in rode baksteen. In de voorzijde een houten deur onder rollaag, met daarboven een klein venster.

Het schuurtje is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarden en ensemblewaarden.

- Het schuurtje is van cultuurhistorisch belang als een representatief voorbeeld van voor de regio karakteristieke erfbebouwing.

- Het schuurtje heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijk-functionele en visuele samenhang met de overige complexonderdelen en als onderdeel van een boerderijcomplex met vrije ligging in het polderlandschap van Middelharnis.

- Het schuurtje is tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)