527324 - RK Kerk van den H.Joannes Baptist
Julianaplein 1, 5438 AK te Gassel

Omschrijving complexonderdeel 2:

De pastorie uit circa 1850 is een wit, in blokverband gepleisterd L-vormig gebouw van twee lagen met kapverdieping onder een met leien gedekt schilddak. De gevels zijn ingedeeld met zesruits schuiframen en stolpramen, gestucte raamprofielen met basementjes, aan de voorzijde een driezijdige erker. Op de nok staan twee gemetselde schoorstenen. Aangebouwd koetshuis in rode baksteen (kruisverband) met hoge gepleisterde plint en gedekt met een zadeldak dat is voorzien van verbeterde Oudhollandse dakpannen. Een lage bakstenen muur met ezelsrug begrenst het erf.

Waardering

De pastorie uit circa 1850 met erker, aangebouwd koetshuis en bakstenen erfscheiding vertegenwoordigt het algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de gaafheid van exterieur en interieur;