Vorden N 6
Baakseweg 6, 7251 RH te Vorden
Baakseweg 4, 7251 RH te Vorden

Omschrijving onderdeel 3

BOUWHUIS, XIXd; aan de noordzijde en als afsluiting van het voorplein; bakstenen gebouw van één hoge bouwlaag onder schilddak met grijze pannen; iets vooruitspringende middenpartij onder driehoekige gevelbeeïndiging in niet symmetrische voorgevel met twee inrijpoorten, enkele kleine deuren en ramen van verschillend formaat en ruitverdeling; dienstwoning met mezzanine in oostelijk deel; ook achtergevel met risalerende middenpartij.

Waardering

BOUWHUIS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege de ouderdom vanwege de stoere architectuur, kenmerkend voor de bouwtijd als wezenlijk functioneel onderdeel van de buitenplaats

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bouwhuis