Vorden N 6
Bij Baakseweg 8, 7251 RH te Vorden

Omschrijving onderdeel 8 a t/m 8 e

SCULPTUREN, bestaande uit: a. pomp, b. leeuwen, c. vazen, d. beelden en e. sokkel

ad a.: midden voor het koetshuis: zandstenen pomp, XVIII; in de vorm van een korte kruispijler; op rijke geprofileerde plint; bekroning met ronde zandstenen urn met deksel met vlam

ad b.: op het voorplein: stel zandstenen wapenhoudende leeuwen, XVIId, op nieuwe bakstenen sokkels; alliantiewapens Van Westerholt en Von Oer

ad c.: thans in het huis: stel zandstenen ronde dekselvazen, XVIIc; op de kelk alliantiewapens Van Westerholt en Van Renesse van Elderen; onderzijde kelk met knorren en maskerons; dekselrand met eikeblad; dekselknop met acanthusbladeren en vruchten

ad d.: in de tuin achter en naast het huis drie niet bij elkaar behorende beelden, alle XVIII: natuurstenen beeld: vrouw met muts: (waarschijnlijk) Pallas Athene; twee beelden, Bacchus voorstellende: één van wit marmer, de ander van lood

ad e.: midden op het voorplein: zonnewijzersokkel, XVIII; natuurstenen vierkante balustervormige sokkel

SCULPTUREN zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang

- vanwege de ouderdom