Winterswijk A 9813
Geldereschweg 3, 7104 AM te Winterswijk Meddo

Inleiding

MOLENROMP. De oorspronkelijk als beltmolen uitgevoerde ronde stenen molen met de naam 'molen van Sellink' uit een onbekend bouwjaar was ingericht als korenmolen. De molen is onttakeld, waarbij het wiekenkruis, de kap en het gaande werk werden verwijderden de belt werd afgegraven. De molenromp kreeg een functie als opslagruimte en is tot op heden als zodanig in gebruik. De molenromp ligt in een landelijke omgeving. De molenromp staat ingebouwd op een mengvoederfabrieksterrein met rond de molenromp verschillende bijgebouwen en hoge silo's. De bijbouwen en de silo's vallen buiten de werking van de Monumentenwet.

Omschrijving

De molenromp bestaat uit de ronde conisch gemetselde bakstenen romp van een bovenkruier. De uit vijf bouwlagen bestaande molenromp is voorzien van een overstekend plat puntdak dat boven de nog aanwezige keerkuip is aangebracht.

De molenromp is van algemeen belang:

- vanwege bouwtechnisch-historische waarden als herkenbaar en representatief relict van een ronde stenen korenmolen;

- vanwege cultuurhistorische waarden als onderdeel van de geschiedenis van de graanmaalderijen van Nederland en de industriële ontwikkeling van Gelderland en de plaatselijke geschiedenis;

- vanwege ensemblewaarden als onderdeel van een mengvoederbedrijf;

- vanwege situationele waarden betreffende zijn ligging in de landelijke omgeving.