Vorden S 693
Bij Vierakkersestraatweg 38, 7233 SG te Vierakker

Omschrijving onderdeel 5 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): HOUTLOODS.

Gedeeltelijk in baksteen uitgevoerde HOUTLOODS, gelegen ten zuidwesten van het koetshuis. De loods is vermoedelijk in de late negentiende eeuw gebouwd en heeft in kruisverband en in halfsteens verband gemetselde gevels. De achtergevel en de linker zijgevel zijn in hout uitgevoerd. De met wolfseinden uitgevoerde kap is belegd met rode en gesmoorde Oud Hollandse pannen. Het rechterschild is iets verder doorgetrokken. De voorgevel heeft een rechthoekige staldeuropening met naar binnen draaiende staldeuren. Rechts ervan bevindt zich een smalle staldeuropening. In de rechter zijgevel zijn twee staldeurtjes aangebracht. De achtergevel is in hout uitgevoerd en voorzien van verticale houten delen op een bakstenen plint. Het interieur heeft zes ankerbalkgebinten.

WAARDERING

De HOUTLOODS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege: