Vorden S 693
Bij Vierakkersestraatweg 38, 7233 SG te Vierakker

Omschrijving onderdeel 6 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): TUINMUUR.

Ter afscheiding van de moestuin en het park achter (ten zuidoosten van) het koetshuis gesitueerde bakstenen 19de-eeuwse TUINMUUR. Deze tuinmuur is ca. 2 meter hoog en is afgesloten met een ezelsrug. Aan beide zijden van de muur bevinden zich steunberen, onderling verbonden door een muizetandlijst. In de muur, die slechts een gedeelte van het terrein ontsluit, bevindt zich ter hoogte van de kassen een doorgang. De muur dient tevens ter afscheiding van de moestuin en de hof achter het koetshuis. Voorts hoort het muurgedeelte tussen de bakstenen schuur (onderdeel 4) en het koetshuis eveneens tot dit onderdeel.

WAARDERING

De TUINMUUR is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege: