Vorden S 692
Bij Vierakkersestraatweg 38, 7233 SG te Vierakker

Omschrijving onderdeel 8 (bij Vierakkersestraatweg 36-38): DRUIVENKAS.

DRUIVENKAS uit het einde van de 18de eeuw. Tegen de achterzijde van de in de negentiende eeuw gebouwde uitbreiding van het koetshuis door middel van een stenen schuur bevindt zich een eenvoudige vermoedelijk laat 18de-eeuwse DRUIVENKAS met in kruisverband gemetselde gevels en een glazen lessenaarsdak, bestaande uit verschuifbare panelen. In de zijgevel bevindt zich een toegangsdeur. In de achtergevel van de kas, die sinds de bouw van de schuur deel uitmaakt van de gevel van de schuur, een bouwspoor van een oude toegangsdeur, van waaruit de gevolgtrekking gemaakt kan worden dat de kas reeds bestond toen de schuur werd gebouwd.

WAARDERING

De DRUIVENKAS is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege: