Bij Telefoonweg 32, 6712 GC te Ede

Inleiding

Accesweg, leidend van het achterhuis van de boerderij/molenaarswoning aan de Molenstraat tot nagenoeg aan de bakstenen voet van de molen Concordia.

Omschrijving

De ACCESWEG bestaat in het eerste deel uit op hun kant geplaatste handvorm klinkers in de tinten rood, geel en donkerblauw (voor ca. 1860) en machinale baksteen in dezelfde kleurstelling in de zone van de molenombouw (na ca. 1860). Veelvuldig gebruik heeft gezorgd voor een geaccidenteerd oppervlak.

De ACCESWEG is van algemeen belang vanwege:

- de cultuurhistorische waarde, als gaaf bewaard gebleven historische ontsluitingsweg op het terrein. Het illustreert de aan- en afvoerroute van het graan en meel per paard en wagen;

- de bouwhistorische waarde, vanwege de gecombineerd toegepaste, gemêleerde handvorm klinkers en machinaal geproduceerde bakstenen;

- de ensemblewaarde, als verbindend ruimtelijk element tussen de molen en de boerderij met achtergelegen schuur.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Maalderij accesweg

Boerderijen, molens en bedrijven Industrie