527731 - De Meijershof
Bij Meijershof 4, 7622 CX te Borne

Omschrijving onderdeel 2:

Vrijstaande 19e eeuwse WAGENLOODS als onderdeel van het BOERDERIJCOMPLEX 'Meijershof' met rechthoekige plattegrond bestaande uit een bouwlaag afgesloten door een schilddak gedekt met rode pannen. De wagenloods is aan de erfzijde geopend. De overige gevels zijn opgetrokken in baksteen. Het interieur is voorzien van een houten 19e-eeuwse gebintconstructie.

WAGENLOODS is van algemeen architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde:

- als goed en gaaf voorbeeld van een 19e-eeuwse wagenloods;

- als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex 'de Meijershof' als voortzetting van het oorspronkelijke Hof te Borne waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 12e eeuw;

- vanwege de agrarische functie als verwijzing naar de oorspronkelijke agrarische nederzetting van Borne.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Wagenschuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)