527799 - Diamantslijperij Asscher
Amsterdam V 8701
Amsterdam V 12419
Bij Tolstraat 127, 1074 VJ te Amsterdam

Omschrijving

In 1907 tot stand gekomen HEK met drie doorgangen gelegen aan de west-, zuid- en oostzijde van de perceelsgrens van het complex Diamantslijperij Asscher. Het hek rust op een gemetselde voeting met ronde en geprofileerde ijzeren colonetten waartussen aan de zuid- en oostzijde ijzeren hekwerk met drievoudig gepunte stijlen en regels. Voor het wachtlokaal, de westvleugel en op de NW-hoek van het perceel bevindt zich elk een toegang met dubbele openslaande hekken. Het hek wordt aan de achterzijde geschraagd door een gebogen en een schuingeplaatste trekstang op een dwarsgemetseld voetstuk met natuurstenen afdekplaat.

Waardering

Uit 1907 daterend hekwerk van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex 'Diamantslijperij Asscher'.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek Hek met drie poorten

Waarschijnlijk gelijktijdig met bouw diamantslijperij