Uiterdijk 66, 4011 EW te Zoelen

Omschrijving onderdeel 4: Voormalige TUINMANSWONING.

Deze woning is gelegen aan de Uiterdijk ten oosten van het koetshuis. De woning met rechthoekige plattegrond bestaat uit een bouwlaag afgesloten door een mansardekap met aan de achterzijde een wolfseind gedekt met gesmoorde pannen. De gevels zijn gepleisterd en wit geschilderd. De raamopeningen in de voorgevel en de linker en rechter zijgevel zijn grotendeels oorspronkelijk. De ramen zijn vernieuwd overeenkomstig de oorspronkelijke verschijningsvorm. De huidige openingen in de oorspronkelijke gesloten achtergevel zijn van latere datum. In het interieur is de structuur nog enigszins herkenbaar, echter waardevolle onderdelen zijn niet aanwezig. De aanbouw aan de linker zijgevel is van latere datum en niet van monumentale waarde.

Waardering

De voormalige TUINMANSWONING is van algemeen architectuurhistorische, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde:

- als voormalige tuinmanswoning vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de buitenplaats in het algemeen en de moestuin in het bijzonder;

- vanwege de ouderdom.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Tuinmanswoning(L)