Vleuten D 793
Vleuten D 794
Bij Kasteellaan 1, 3455 RR te Haarzuilens

Omschrijving onderdeel 22: TENNISHUISJE.

Tennishuisje op rechthoekige grondslag onder rieten tentdak waarvan het oostelijk dakschild in het midden iets opbolt. Aan deze zijde de entree voorafgegaan door een open veranda, rustend op vier houten pijlers. De oostwand van het tennishuisje is geheel beglaasd bestaande uit een dubbele schuifentree deur met meerruits venster onder getogen bovenlicht met meerruits venster met aan weerszijden 2 meerruits vensters, met meerruits bovenlicht. De gevels worden afgesloten door een eenvoudige ornamentele daklijst met klossen in rood en wit. De omgaande plint van het gebouwtje in steen. De wanden in verticale kraaldelen. In de zuidwand een plaquette met de stichtingsdatum (1912), marmer in een houten geprofileerde lijst.

Het TENNISHUISJE is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege:

- de bouw als voorbeeld van een tennishuisje uit het begin van de 20ste eeuw;