Vleuten E 1194
Bij Kasteellaan 1, 3455 RR te Haarzuilens

Omschrijving onderdeel 26: RUSTIEKE BRUG IN BETON IN HET ZUIDERPARK.

Rustieke BRUG in het Zuiderpark uit circa 1905, met betonnen, gecementeerde rechte leuningen met korte rechte staanders waartussen vulwerk van imitatie rustieke takken. Recht plankier, gestut door rechte en schuine imitatie balken. In betonnen staanders, balken, leuningen en vulwerk zijn imitatie houtnerven en schors getekend. Brug heeft grote ornamentele waarde in het park en ligt op de zichtas vanuit het kasteel in het Zuiderpark.

Waardering

De Rustieke Brug in beton in het Zuiderpark is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege:

- de ornamentele waarde;

- de ensemblewaarde;

- de zeldzaamheidswaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L) rustieke brug in beton in zuiderpark