Vleuten E 1193
Parkweg 3, 3451 RH te Vleuten

Omschrijving onderdeel 29: Voormalige BOSWACHTERSWONING.

De woning is gelegen in de zuidhoek van het Zuiderpark aan een oude toegangslaan. Het pand dateert van 1924 in welk jaar het werd gebouwd naar ontwerp van E.G. Baars. Het is in rode baksteen opgetrokken op vrijwel vierkante plattegrond met een hoog opgaand rieten zadeldak met wolfseind aan de voorkant. De voorgevel is asymmetrisch van indeling met een paneeldeur met zijlicht onder een luifel op inspringende consoles aan de linkerkant en een driezijdig uitgebouwde erker met afdak met platte blauwe pannen aan de rechter kant. Op de verdieping een vierlichts venster met glas-in-lood in de bovenlichten en rollaag. In de linker zijgevel twee vensters waarvan één met luiken. Op het midden van het dak een vierkante schoorsteen. In beide dakvlakken een gebogen dakkapel. Aan de achterkant een schuur onder rieten zadeldak met nokvorsten.

De voormalige boswachterswoning is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang vanwege:

- de gaafheid;