Vleuten D 751
Vleuten D 752
Wethouder de Greeflaan 15, 3455 SB te Haarzuilens
Wethouder de Greeflaan 17, 3455 SB te Haarzuilens

Omschrijving onderdeel 30: TWEE DIENSTWONINGEN.

Blok van twee dienstwoningen onder een doorlopend zadeldak met blauwe pannen tussen de topgevels. De woningen staan op het erf van de voormalige hofboerderij aan de rand van het park. De woningen werden in 1953 in opdracht van de eigenaar van het kasteel gebouwd en werden ontworpen door architect W. Dijkman uit Zeist in een bij de buitenplaats passende Oud-Hollandse stijl.

De woningen van één bouwlaag en een kapverdieping hoog hebben witgeschilderde bakstenen gevels. De toegangen zijn in de zijgevels geplaatst. In de naar het park gerichte voorgevel vier symmetrisch geplaatste roedenvensters met luiken, geschilderd in de kleuren van De Haar en twee kleinere vierruits vensters. Goot op houten klossen. In het dakvlak vier dakkapellen. Aan de achterzijde bevinden zich twee kleine uitbouwen onder een aangekapt lessenaarsdak.

De TWEE DIENSTWONINGEN zijn in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang:

- als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats;