527939 - De Vollenhof
Oldebroek P 519
Vollenhofsweg 6, 8091 PH te Wezep

Omschrijving

Onderdeel 7, voormalige tuinmanswoning (Vollenhofsweg 6, op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 7) Voormalige tuinmanswoning. In 1919-1920 in opdracht van de toenmalige eigenaar van de Vollenhof gebouwde tuinmanswoning. Het gebouw staat op een vrijwel vierkante plattegrond, is één bouwlaag met zolderverdieping hoog, is opgetrokken uit rode baksteen en wordt door een tentdak met topschoorsteen afgesloten. De voor- en achtergevel zijn hoger opgetrokken dan de zijgevels. In de voor- en achtergevel kruiskozijnen met segmentboogvormige ontlastingsbogen en beschilderde luiken. Ook de beide deuren in de voorgevel hebben een dergelijke ontlastingboog. In de lage zijgevels bevinden zich kelderopeningen (in de rechterzijgevel dichtgezet) en vensters met luiken.

Waardering De voormalige tuinmanswoning, behorend tot de historische buitenplaats De Vollenhof is van belang:

- wegens de ouderdom

- als voorbeeld van een tuinmanswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw