523610 - Heilig Landstichting
Groesbeek H 1277
Bij Mgr Suyslaan 4, 6564 BV te Heilig Landstichting

Complexonderdeel 25

Inleiding

GRAF van PIET GERRITS (1878-1957) naar een ontwerp van de kunstenaar. In het graf zijn tevens meerdere leden van de familie Gerrits begraven. Het graf is gelegen op de begraafplaats ten noorden van het Heilig Graf.

Omschrijving

Graf bestaande uit een laag muurtje waarbinnen een grafsteen is opgesteld met een reliëf voorstellende Jezus, palmtakken en een knielende vrouw. Naast het reliëf in een gemetseld kalkstenen muurtje een steen met de volgende inscriptie: PIET GERRITS / 13-11-1878 15-1-1957 / FRANCISCA J.M. WEYERS / 22-7-1880 14-2-1942 /GERARDINA A.M. WEYERS / 6-6-1884 14-6-1969.

GRAF van PIET GERRITS

- Van architectuur- en kunsthistorische waarde als essentieel onderdeel van een verzameling gebouwen en objecten en objecten in oosterse stijl (qua ontwerp, materiaalgebruik en/of detaillering) die te samen het complex Heilig-Land-Stichting vormen. Het object valt op door de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp en is van belang voor het oeuvre van de kunstenaar. Het object is een goed voorbeeld van het werk dat beeldend kunstenaar P. Gerrits maakte in opdracht van de Heilig-Land-Stichting.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land- Stichting dat cultuur- en architectuurhistorisch van nationaal belang is. Het object is van bijzondere betekenis als onderdeel van de begraafplaats.

- Van cultuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land- Stichting dat een bijzondere en tevens zeldzame uitdrukking vormt van een religieuze ontwikkeling. Het graf heeft funerair-historische en genealogische waarde en heeft een grote historische waarde als graf van een van de scheppers van de Heilig-Land-Stichting.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Graf