Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
527968
Complexnummer
523610 - Heilig Landstichting
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82925/40
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Groesbeek H 2751
Bij Profetenlaan 2, 6564 BL te Heilig Landstichting

Omschrijving

Complexonderdeel 28

Inleiding

BEDOEÏNENTENT, ontworpen als de tent van Abraham (naar een ontwerp van P. Gerrits?).

Omschrijving

De tent van Abraham bestaat uit een op traditionele wijze opgestelde in hout, stof en touw uitgevoerde tent, die door zijn aard regelmatig vernieuwd is. In de winter wordt het object opgeslagen.

Waardering

TENT VAN ABRAHAM

- Van cultuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land-Stichting dat een bijzondere en tevens zeldzame uitdrukking vormt van een religieuze ontwikkeling.

- Van architectuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van een verzameling gebouwen en objecten in oosterse stijl (qua ontwerp, materiaalgebruik en/of detaillering) die te samen het complex Heilig-Land-Stichting vormen. Het object is een goede representant van het idee dat aan de Heilig Landstichting ten grondslag ligt.

- Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex Heilig-Land-Stichting dat cultuur- en architectuurhistorisch van nationaal belang is. Het object is van bijzondere betekenis wegens de wegens de landschappelijk fraaie situering, welke verbonden is met de aanleg van het complex en de opbouw van de rondgang over het terrein.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523610. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Paviljoen

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing