528036 - Fabrikantenvilla
Bij Sint Josephstraat 122, 5017 GL te Tilburg

Omschrijving onderdeel 3: erf, tuinmuur en -hek.

De villa (1) bevindt zich op de noordelijke helft van een langgerekt erf. In de zuidelijke punt bevindt zich de garage (2). Het erf wordt gekenmerkt door hoog geboomte en gazon. Voor de villa bevindt zich een halfronde oprijlaan, half verhard met grind en lopend om een gazon. Rond de villa klinkerbestrating. Aan de voorzijde, gedeeltelijk omgezet bij de Lanciersstraat, een laag muurtje met daarop een hek bestaande uit gietijzeren posten en smeedijzeren hekken, ter hoogte van de oprijlaan voorzien van twee stel smeedijzeren vleugelhekken. Langs de Lanciersstraat zijn tuin en openbare weg gescheiden door een bakstenen tuinmuur met lisenen, tandlijst en ezelsrug. De muur wordt aan de achterzijde van de garage voortgezet.

Nee Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin erf, tuinmuur en -hek