Diepenheim B 1764
Bij Stedeke 1, 7478 RV te Diepenheim

Omschrijving onderdeel 9

Uit ca 1700 dateert het half in het centrale heuvellichaam gegraven bakstenen FRUITBERGING aan de achterzijde van het huis dat, gezien de detaillering zoals de zandstenen latei en het gebruik van klezoren, veel uiterlijke overeenkomsten vertoont met de beide bouwhuizen. Op de bewaard gebleven toegangsdeur vindt men initialen gecombineerd met jaartallen waaronder 1741, 1746 en 1785. Het gebouw was met een tongewelf overdekt. Het deed dienst als fruit- en groenteberging.

Waardering

FRUITBERGING, behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim is van algemeen cultuurhistorisch belang

- wegens de ouderdom

- wegens de functie van fruitbergplaats