512065 - Schouwenburg
Doornspijk C 4161
Doornspijk C 4162
Bij Schouwenburg 2, 8084 PE te 't Harde

onderdeel 5. Trafohuisje

Rechts naast het hoofdgebouw staat een trafohuisje met aanbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Het geheel is opgetrokken uit baksteen met een gesneden voeg en telt één bouwlaag. Beide bouwdelen hebben een rechthoekig grondplan. Het trafohuisje heeft een met geglazuurde pannen gedekt zadeldak met overstek en is voorzien van diverse houten paneeldeuren en een rond venster in de top van de eindgevels. De aanbouw wordt gedekt door een plat dak met overstek en is voorzien van diverse gedeelde houten deuren in een geprofileerde omlijsting en enkele vensters met bovenlicht. Het trafohuisje met aanbouw is van algemeen belang vanwege de historisch-functionele relatie met de buitenplaats en de bescheiden ornamentele vormgeving.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.