530818 - Pand met tuinhuis
Amsterdam E 3367
Bij Keizersgracht 374, 1016 GA te Amsterdam

Omschrijving

Het TUINHUIS dateert uit het einde van de achttiende eeuw en is gesitueerd tegen de achtergrens en over de gehele breedte van het perceel. Het is opgetrokken in baksteen en heeft twee bouwlagen onder een plat dak. De gevel telt drie traveeën met op de begane grond een houten paneeldeur naast twee vensters met roedenverdeling en op de verdieping drie vensters, eveneens met roedenverdeling. De paneeldeur scharniert in het midden en dateert uit de twintigste eeuw. Het interieur is uitgevoerd in Lodewijk XVI-stijl, waarvan het plafond en gedeeltelijk ook de wandbespanning nog oorspronkelijk is.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Onderdeel woningen e.d. Garage(K)