530819 - Pand met tuinhuis
Bij Keizersgracht 744, 1017 EX te Amsterdam

Omschrijving

Het eind negentiende-eeuwse houten TUINHUIS van één bouwlaag onder een zadeldak, staat tegen de achtergrens van het perceel. Oorspronkelijk zou het met poortjes ter weerszijden de hele breedte van het perceel beslaan. Thans bestaat het gebouwtje uit één ruimte, zonder poortjes. In het midden heeft het tuinhuis een dubbele deur, bestaande uit een paneel onder en een hoog raam erboven. De kozijnen ter weerszijden hebben dezelfde indeling als de deuren. De gevel wordt, boven een breed fries, beëindigd door een hoge, rijk versierde top. De leeuwtjes in de nisjes zijn niet oorspronkelijk. Van het interieur zijn de wanden nog authentiek.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Onderdeel woningen e.d. Garage(K)