524669 - Slotklooster
Tegelen A 6940
Bij Kloosterstraat 19, 5935 CA te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 6

Een uit het Paradijs hierheen verplaatste UITBEELDING VAN DE H. GEEST (naamgever van de congregatie), bestaande uit een recent gebouwde bakstenen omlijsting met daarin een plaquette met de zon die een duif omvat, serafijnen en vurige tongen; gedeeltelijk gepolychromeerd. Opschriften 'Gloria Patri et Filio et Spiriui Sancto' en 'Emitte Spirituum Tuum'.

Waardering complexonderdeel 6

De uitbeelding van de H. Geest is van algemeen belang vanwege de directe band met juist dit klooster (naam congregatie en naam klooster) en vanwege de zeldzame iconografie van de uitbeelding, met serafijnen en tongen.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl