524669 - Slotklooster
Tegelen A 6940
Bij Kloosterstraat 19, 5935 CA te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 8

Natuurstenen UITBEELDING VAN HET H. HART VAN JEZUS. Christus' pose is zegenend. Er direct omheen verschillende perken, het geheel gevat in een amandelvorm zoals deze ook voorkomt bij de uitbeelding van de Goede Herder bij de missiepaters. Erachter een loofgang met geboomte (moerbeibomen?).

Waardering complexonderdeel 8

Het beeld is van algemeen belang als onderdeel van de aankleding van de kloostertuin en omdat het H. Hart een rol speelde bij de Steijler congregaties. Opvallend is de amandel- of mandorlavorm van de aanleg die het beeld omgeeft en de heiligheid van het uitgebeelde onderstreept.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl